11 kép, ami bizonyítja, hogy a női mell sokféle

lánylétedre 2015 március 19.

A következő fotósorozat azt próbálja megmutatni, mennyire sokféle valójában a női mell: a tömegmédiában jobbára ugyanolyanra műtött, telt és kerek melleket lehet csak látni, pedig mint minden testrészünk, ez is ezerféle alakban, formában létezik. Ábrázolásuk legtöbbször szexuális kontextusban történik, pedig a női mell sok élethelyzetnek a forrása:

a gyerekvállalás szimbóluma, rákos megbetegedések, lelki gyötrelmek, szégyen- és persze örömérzet kiváltója is lehet. 

image_5.jpg

Az esztétikai normák sokakban komplexusokat alakítanak ki: az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás Magyarországon is a mellnagyobbítás, de a mellbimbó-kisebbítés vagy mellfelvarrás is népszerű eljárások. Természetesen mindenki azt csinál a saját testével, amit akar, ez nem kérdés. A nőkre (és férfiakra is) gyakorolt perfekcionista nyomás viszont biztos, hogy nem célravezető. 
br10.jpg
A női mell közel sem tökéletesen kerek, nyakig felpumpált labdákat és kis mellbimbókat jelent - a következő képek is jól illusztrálják ezt. 
A Free the nipples kezdeményezés célja, hogy a női mellbimbókat a szexuális vágy kizárólagossága alól mentesítse. Milyen furcsa, hogy ebben az értelmezésben, például egy fim szexjelenetében elfogadott a női mell látványa, azt viszont jóval kevesebben szeretik látni, ha egy anya a kisbabáját szoptatja. 

Hegek és testek - ahogy még nem láttad >>

br6.jpg
br5.jpg
br7.jpg

10 kép a női maszkulinitásról >>

br9.jpg

br8.jpg
br1.jpg
br3.jpg
br4.jpg
br2.jpg

lánylétedre az  Instagramon >>

Kommentek

süti beállítások módosítása