Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A férfiaknak fontos, hogy eljuss a csúcsra, mert attól férfiasabbnak érzik magukat

O Kitti 2019 július 08.

Maszkulinitásbeli teljesítménynek tekintik a férfiak, ha sikerül eljuttatniuk a partnerüket az orgazmusig, ennek viszont sokkal több köze van a saját férfiasságukhoz, mint a partner kielégítéséhez - állítja a Vice által is elemzett kutatás.

gabriel-matula-jpfi1keyeqg-unsplash.jpg

Photo by Gabriel Matula on Unsplash

A 2017-es kutatás, ami a Journal of Sex című című tudományos lapban jelent meg azt állítja, hogy a nők orgazmusa csak megerősíti a férfiakat a saját férfiasságukban, ezért a nők szexuális kielégülése sokkal inkább szól a férfiak hiúságáról. 

A tanulmány szerzői szerint a férfiaknak sokszor kell a társadalom által diktált szexuális mércéknek megfelelniük, ezért úgy érzik, folyamatosan bizonyítaniuk kell a férfias rátermettségüket. Mivel a korábbi kutatások azt mutatták, hogy a férfiakat felizgatja, ha a partnerüknek orgazmusa van, ezért a kutatók arra is kíváncsiak voltak, ebből vajon következik-e, hogy férfiasabbnak is érzik magukat. 

Ezen a ponton kételyeim merültek fel a tanulmány következtetéseivel kapcsolatban. 

A férfiasság konstrukciója és a hozzá kapcsolódó hatalmi berendezkedés nőkre és férfiakra egyaránt káros mércéket állított fel a történelem során, ugyanakkor a nemi identitását férfiként vagy nőként definiáló embereknek mindig lesznek saját magukkal szemben elvárásaik. Hogy ebből mennyi társadalmi, vagy ösztönösen meglévő, azt nehéz megválaszolni.

Pláne, amikor az emberiség egyik legősibb tevékenységét gyakoroljuk, magyarul szexelünk, elég nehéz nem férfiként és nőként megélni az intim helyzeteket.

Baj -e, ha nőiesnek/férfiasabbnak érezzük magunkat egy jó szex után, amit mindketten élveztünk, és nem teljesítményszerrel loholtunk az orgazmus után? Nem hiszem, bár felmerülhetnek aggályok. 

A kísérlet 810 férfi bevonásával készült, akiknek erotikus helyzeteket kellett elképzelniük a teszt során. Az egyik verzióban mindig eljuttatták a partnerüket a csúcsra attól függetlenül, hogy a nőnek volt-e már orgazmusa valaha  vagy sem, a másik verzióban egyszer sem sikerült kielégíteniük a partnerüket, függetlenül attól, hogy a parternek volt -e már orgazmusa korábban vagy sem. 

Nem meglepő módon nagyobb szexuális izgalomról számoltak be a tesztalanyok azoknál a gyakorlatoknál, amikor a női partnerüknek is orgazmusa volt. Különösen azok a résztvevők, akik nagyon fontosnak tartották a saját férfiasságuk megélését. 

A szerzők szerint a női orgazmusnak nem csak egy kipipált vázlatpontnak kellene lennie a szexben. A férfiassághoz kapcsolódó kulturális beidegződések nagyon sok férfit arra kényszerítenek, hogy meghatározott ideálok mentén élje az életét, ami aztán a szexuális életükre is rossz hatással van. 

 Ebben én is érzek igazságot, de azon gondolkodtam, hogy az igazság nem ennyire fekete-fehér, és nem feltétlenül baj az, ha valaki férfiasabbnak érzi magát a partnere szexuális kielégülésétől. 

Ebben meg is erősített a kutatásra reagáló pszichológus, Paul Joannides. 

Ő is arról beszél, hogy a nők szexuális kielégülése nem mindig annyira egyértelmű dolog, mint a férfiaknál, és a nőknek amúgy is sokszor nehezen megy a kommunikáció a saját szexuális igényeikről. 

A kutatás legfontosabb eredménye mégis az, hogy a

férfiaknak fontos, a partnerüknek is legyen orgazmusa!

Olé! 

 A nők azzal segíthetnek, ha elmondják, mennyire élvezik a szexet a partnerükkel függetlenül attól, hogy volt-e orgazmusuk vagy sem.  

Érdemes beszélni a saját szexuális izgalmunkhoz vezető útról: hogyan működik a testünk, mit jelent a partnerünk ölelése, a vágyakozása. Jó szex= kommunikáció, most is bebizonyosodott! 

via Vice 

lánylétedre az Instagramon >>

 

Kövess a facebookon >>

Kommentek

süti beállítások módosítása