10 kép a női maszkulinitásról

lánylétedre 2015 március 23.

A maszkulin is lehet nőies, mint ahogy a feminin is lehet maszkulin - Meg Allen fotós fényképei a megjelenés a hozzá kapcsolt identitásokat, viselkedési kódokat bolygatja. Saját bevallása szerint elege volt a Vogue-ból vagy GQ-ból reklámokból visszaköszönő unalmas, hagyományosan feminin és maszkulin fotósorozatokból, valami igazira, eredetire vágyott. "Olyanokat akartam fényképezni, gátlások nélkül, természetes valójukban megmutatni, akik nem értelmezhetők a mai mainstream popkultúrának. Nem paparazzi fotókat akartam lőni, de fontos volt, hogy a képek ne legyenek túlságosan megkomponáltak."
butch010.jpg

Betekintést enged a modelljei mindennapjaiba úgy, hogy közben a kamera szinte észrevétlen eszközként rögzíti az adott szituációt. A porték szereplőivel Allen rengeteget beszélgetett, elmondták neki, hogyan élik meg a saját maszkulinitásukat nőként. A képek a köznyelv által butch-nak nevezett nőket ábrázolja, akik megjelenésükben elvetik a hagyományos sztereotípiákat és leginkább egy nőies férfira hasonlítanak. 
A fotók azért is érdekesek, mert remekül illusztrálják, hogy a megjelenés társadalmi konstrukciója rugalmasan változtatható, mégis mennyire mélyen beágyazott a kollektív tudatba. 

A legkúlabb nők a '80-as évek Londonjából >>

butch014.jpg
butch001.jpg
butch011.jpg

Hegek és testek - ahogy még nem láttad >>

butch003.jpg
butch008.jpg
butch009.jpg
butch013.jpg
butch006.jpg
butch002.jpg
(via shewired)

lánylétedre az Instagramon >>

Kommentek

süti beállítások módosítása