Hegek és testek - ahogy még nem láttad

lánylétedre 2015 március 17.

Ha sebeket, hegeket látunk valakin, az első, amit érzünk talán a félelem, a sajnálat, netán undor. Mások megijednek és faggatózásba kezdenek, a lehetséges traumát rejtő sztori kellemetlen felidézésétől nem kímélve az adott illetőt. 

scar10.jpg

Például amikor nemrég egy irodában azon nevettek a munkatársak, hogy egy gyakornoknak össze van vagdosva a csuklója - "ezek ilyen furcsák, ezek a pszichológusok, azt hiszem, annak tanul"- így összegezték a megfigyeléseiket a valószínűleg súlyos problémákkal küszködő kolléga láttán. Elfordulni és zavartan kinevetni könnyebb, mint odafigyelni valakire. 
A sebek sokszor harcokat, sztorikat, sorsfordító eseményeket takarnak, máskor egyszerűen csak az élet velejárói, apróbb sérülések, konyhai bakik eredményei. Gyerekkori játszóterezések emlékei talán mindenkinek díszítik a testét. 
Egy agyonretusált alternatív valóságban viszont ezek a képek olyan nőket ábrázolnak, akik nem féltek bevállalni a testüket megbélyegző hegeket - semmi takargatnivalójuk nincsen. 
1. Christinának veleszületett szívbetegsége volt. 
scar1.jpg
2. Marisa pajzsmirigy-műtéten esett át. A nyaka volt az egyik kedvenc testrésze, sokszor elsírja magát, amikor meglátja a tükörben a heget: máskor napokig nem is gondol rá.
scar2.jpg
3. Emily sebei egy autóbalesetben keletkeztek, az üvegszilánkok belefúródtak a hátába. Ma már szereti a hegeket, a harcra és a túlélésre emlékeztetik őt.

11 kép, ami bizonyítja, hogy a női mell sokféle >>

scar3.jpg
4. A képen látható nő története szerint már a gimnáziumban megnehezítette a mindennapjait a rengeteg fájdalom, amit az átlagon felüli mellmérete miatt érzett. Nagy nehézségek árán édesanyja kiharcolta a mellkisebbítő műtétet a társadalombiztosítótól. 
scar4.jpg

10 mondat, amit anyád se gondolhatott komolyan >>

5. Lisa túl rövid végtagokkal született. A hegek különböző helyreállító műtétek eredményei.
scar5.jpg
6. Laura az állandó szorongására emlékeztető hegeket hordoz a csuklóján. Azóta már tud beszélni a történtekről, a tetoválást pedig nem azért csináltatta, hogy elfedje a korábbi hegeket, hanem újra a "normális" fényében akarta látni testének ezen traumatizált részét. 

Hófehérke és Hannibal találkozása >>

scar6.jpg
7. Monicának gyereke lesz és nem szégyelli a terhességi csíkjait.
scar7.jpg
8. Bethie 10 éves korában, sütés közben égette meg magát.
scar8.jpg
9. Sarahnak epekövei voltak, a műtét során az epehólyagját is eltávolították, hogy biztosan ne forduljanak elő még egyszer hasonló problémái. 
scar9.jpg

Keress Facebookon is! >>

lánylétedre Instagram >>

Kommentek

süti beállítások módosítása