Szabadságot a mellbimbóknak?

lánylétedre 2015 április 01.

Újabb lendületet kapott a #freethenipple kezdeményezés! Az izlandi Adda Þóreyjardóttir Smáradóttir egy reposztot küldött a közösségi médiában a fiú haverjainak, akik félmeztelenül fotózkodtak, erre Adda is felső nélküli képet posztolt magáról.
freennyito.JPG

#freethenipple

A képet azonnal letiltották a felületről, a lány pedig nőgyűlölő és fenyegető üzeneteket kapott más felhasználóktól, amikor nyilvánosan fejezte ki felháborodását az oldal üzemeltetőinek. 
Az elmúlt napokban izlandi feministák tömegei igyekeztek félmeztelen fotókkal a lány védelmére kelni és újabb lendületet adni a #freethenipple kampánynak.

Alkalmas vagyok felnevelni egy gyereket, csak nem akarok >>

free5.jpg
Az érzéseim vegyesek a #freethenipple iránt: egyszerre kettős mérce, hogy a férfiak félmeztelen felsőteste nem számít közszeméremsértésnek, egy ruhátlan női mell viszont igen. Ugyanakkor a női mellek másodlagos nemi jellegnek számítanak, egyértelműen kötődik hozzájuk szexuális ingerkeltés. Ez ellen pedig érvelhetnek úgy, hogy éppen a szexuális vágy kizárólagossága alól kellene mentesíteni a nők ezen testrészét, hiszen például a csecsemő táplálására is szolgál (a nyilvános szoptatás kérdésköre egy következő poszt témája lesz). 

Nektek mi a véleményetek a mozgalomról? 

freen2_1.jpg

10 kép a női maszkulinitásról >>

freen1_1.jpg
freen3_1.jpg

freen8.jpg

Keress Facebookon is! >>

 

lánylétedre az Instagramon >>

Kommentek

süti beállítások módosítása