Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nem léteznek heterok egy friss kutatás szerint

O Kitti 2018 október 10.

A női szexualitás sokkal komplexebb, mint eddig hittük - egy 2015-ös Journal of Personality and Social Psychology-tanulmány a heteroszexuális irányultsággal kapcsolatos tabukat döntött meg. A kutatás azzal az újszerű megközelítéssel állt elő, hogy a nőknek egyaránt mutattak heterokat és meleg párokat ábrázoló szexuális tartalmakat, vizuális ingereket, de ezúttal a kutatók nem arra támaszkodtak, hogy az alanyok saját bevallásuk szerint izgatónak találták-e a tartalmakat. A műszeres vizsgálatok során kiderült, hogy a résztvevő nők teste érzékenyen, izgalommal reagált mind a hetero- és a homoszexuális ingerekre.

dimitar-belchev-251680-unsplash.jpg

Photo by Dimitar Belchev on Unsplash

A Cornell Egyetem kutatója, Ritch C.Salvin-Williams szerint a szemek nem hazudnak - a résztvevők pupilláját vizsgálták a kísérletben, a pupilla kitágulását pedig nem lehetséges tudatosan szabályozni. Éppen ettől vált érdekessé a kísérlet, mert a testünk nem hazudik, szexuális izgalom esetén a pupillák kitágulnak.  Salvin-Williams szerint: “egyáltalán nem vagyok meglepve az eredmények láttán. Az emberek sokszor akarják magukat egyik kategóriába sorolni, aztán a másikba, ha azt várják el tőlük, és nem gondolom, hogy ez jó. Minket az érdekel, valójában milyenek az emberek.”

A kutató szerint a férfiaknak sokkal nehezebb dolguk van, és ha egy férfi valaha vágyat érez egy másik férfi iránt, akkor is inkább visszafojtja azt, mert azonnal társadalmi tabuval szembesül. Az ember elfojtott vágyai, érzései egy beszűkítő társadalmi befolyás mentén formálódnak. A nőknél nem ritka jelenség, hogy alapvetően hetero kapcsolatokban élnek, aztán, ha megjelenik a megfelelő nő az életükben, előfordul, hogy kipróbálják az azonos neműekkel a párkapcsolatot/szexet.

Salvin-Williams és kutatótársai eddig úgy gondolták, ez csak a nőkre jellemző jelenség.

A legfrissebb kutatásuk viszont azt mutatta, hogy a hetero férfiak nem csak a maszturbáló nők képére reagáltak, hanem a meleg férfiakat ábrázoló szexuális tartalom is izgalomba hozta őket. Ezek az eredmények egészen megváltoztathatják az emberi szexualitásról való gondolkodást, a 100%-osan hetero vagy meleg irányultságok árnyalásával.

toa-heftiba-134565-unsplash.jpg

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Salvin-Williams szerint nagyon sok idő telt el a XIX. századi szüfrazsett mozgalmaktól számítva a XX. század egyenjogúsági mozgalmáig, de teendő még ma is bőven akad.

“Látom a változást, és hogy a gyerekeink már választhatnak a sokszínűségben is, egy olyan világba születnek, ahol nem kell mindenáron kategóriába sorolódniuk.

Az elnyomó gender kultúra lényeges károkat okoz azokban az emberekben, akik közelebb állnak a kontinuum queer végéhez, viszont behatárol mindenki mást is abban, hogy felfedezze a saját emberségének mélységét, szélességét, területeit.

 

lánylétedre az Instán is >>

rawpixel-761482-unsplash.jpg

Photo by rawpixel on Unsplash

Nézzük csak meg, a leszbikus nőknek sokkal magasabb az önértékelésük. Miért van ez? Csak nem azért, mert a több szabadságuk az önmagukhoz közelebbi életükben? A társadalom nem feltétlenül fogja díjazni az ilyesmit, te viszont sokkal közelebb kerülhetsz saját magadhoz. “

(Broadly)

kövess Instagramon is >>

 

lánylétedre a Facebookon >>

 

Olvass még!

 

Itt a kulcs a női orgazmushoz >>

 

Éhség 18+ (novella) >>

Kommentek

süti beállítások módosítása