Meztelen képekkel a bosszúpornó ellen?! Igen!

lánylétedre 2015 január 21.

Önszántából vállalt meztelen fotósorozatot egy dán aktivista, Emma Holten, aki három évvel ezelőtt az ún. bosszúpornó (revenge porn) áldozata lett, vagyis az exbarátja az ő beleegyezése nélkül osztott meg róla az interneten meztelen fotókat. Akkoriban olyan üzeneteket kapott az emberektől a képek nyilvánosságra kerülése után,mint: "a szüleid tudják, hogy egy kurva vagy?", 'kirúgtak már?", "ha nem küldesz nekem még több meztelen fotót magadról, ezeket továbbítom a főnöködnek". 
eh2.jpg

Most látta elérkezettnek Emma az időt, hogy olyan aktképek készüljenek róla, amikhez egyrészt hozzájárulását adta, másrészt nem szexuális vágy tárgyaként jelenítik meg őt, hanem egyszerű, mindennapi életszituációkban - félig meztelenül. Azzal a nagy különbséggel, hogy ez alkalommal a dán aktivista önszántából mutatja meg a testét. A képeket  Cecilie Bødker Jensen készítette.

eh5.jpg

Ritka képek az egykori New York-i punkokról >>

A missziója elég lelkesítő: "az áldozatoknak azt üzenem, hogy nincsenek egyedül! A patriarchális kultúránk arra törekszik, hogy elítéljen, de valójában neked van igazad! Jogod van képeket és videokat készíteni, az a nőgyűlölő pedig, aki ezzel visszaél, az csak meg akar szégyeníteni, hogy ő jobban érezhesse magát. A jó embereknek neked hisznek, érted is harcolunk."
eh4.jpg
Az ilyen típusú szexuális visszaéléseket 90 százalékban nők szenvedik el, az aktivisták azért küzdenek, hogy ezeket az eseteket mindenhol bűncselekményként lehessen elismerni. A magyarországi szabályozásról itt olvashatsz. 
Emma Holten: "semmilyen szexuális tartalmú fotó nem készülhet a beleegyezésem nélkül. A hozzájárulásom nélkül az ilyesmi puszta erőszak."

31 dolog, amit csak a Jóbarátok-rajongók érthetnek >>

eh1.jpg
eh3.jpg
Az összes kép itt látható >>

Keress Facebookon is! >>

Kövess Instagramon! >>

Kommentek

süti beállítások módosítása