Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Erotikus naptár feminista kiadásban

lánylétedre 2015 november 09.

Itt a lánylétedrén is sokat foglalkozunk azzal, hogy a tömegkultúra nőideálja mennyire esik távol a valóságtól és milyen hatással van az emberekre, a nők és férfiak megítélésére. Annyi biztos, hogy a a női test ábrázolása legtöbbször idealisztikus és irreális, ez alól pedig a Pirelli naptárak sem kivételek, sőt, a sztereotípiák fenntartásának zászlóshajói. 

pi1.jpg

Biztos sokan hallottatok már a Pirelli cég által minden évben limitált példányszámban kiadott naptárról, amiben szupermodellek, színésznők, híres nők válnak a ruháiktól, de legalábbis erotikus fotóanyagok készülnek róluk. A naptárat a cég kivételes, VIP- ügyfelei kapják meg, persze gyűjtőknél fellelhető a neten pár korábbi kiadás. Ez a naptár sosem akart több lenni, mint ami: egy férfias nézőpontból összeállított naptár tele gyönyörű, meztelen nőkkel, a ezt pedig már 1964-es első kiadása óta sikeresen valósítja meg (a Wikipédia szerint a hetvenes évekbeli olajválság idejére szünetelt a megjelenés).
pi2.jpg
A meztelenség simán ábrázolható művészi körülmények között, más kérdés, hogy miért minden nő úgy jelenik meg, mint a férfiak vágyának tárgya, akinek egyetlen célja, hogy a férfi figyelmének középpontjába kerüljön. Nehéz lett volna elképzelni, hogy a Pirelli ne a külseje miatt kérjen fel valakit egy fotózásra, idén mégis a punk keresztanyja, a (valóban) isteni Patti Smith és Serena Williams is bekerülnek a 2016-os naptárba - ezúttal ruhában, inspiráló példaképekként. 
the_feminist_calendar_2016.jpg
pi11.jpg
Andrea Mary Marshall fotós pedig The Feminist Calendar címmel elkészítette a saját "Pirelli-naptárát". A képek egyik része a hagyományos, szexuális objektumként ábrázolja a modellt, aki a képek másik felén sokkal nyersebb, valóságosabb beállításokban látható. Ráadásul paradox módon a ruhás képeknél érezzük azt, hogy a modell (aki a fotós maga) sokkal jobban kitárulkozik. 
Marshall egyébként maga is úgy gondolja, hogy tök jó, ha a női testet dicsőítik, viszont ez nem az egyetlen vetület, amit a nőkben hangsúlyozni kéne. 
És hogy mit gondol a Pirelli szemléletváltásáról? "A Pirelli üzenete lényegében így sem változik: a szexi nők vetkőznek, az intellektuálisak pedig ruhában maradnak." 

Ti mit gondoltok a Pirelli pálfordulásáról? 

pi3.jpg
pi10.jpg
pi4.jpg
pi6.jpg
pi5.jpg
pi8.jpg

lánylétedre az Instagramon >>

pi7.jpg

Keress a Facebookon is! >>

pi9.jpg
Az összes képért kattints Marshall weboldalára

10 mondat, amit anyád se gondolhatott komolyan >>

Láttál már embereket meztelenül nassolni? >>

Kommentek

süti beállítások módosítása