Szentesi Éva és Moskát Anita ajánlanak karantén idejére

O Kitti 2020 április 07.

Nem egyszerű a karanténban. De nem egyszerű most senkinek sem a világban, és inkább befogom a számat a kényelmes home office-ommal és a rajongott munkáimmal, blogommal. Viszont nemcsak arról szeretnék nektek írni, hogy én mit csinálok, amíg elmúlika kijárási tilalom, levonul a járvány, és a semmiből újraépíthetjük magunkat, hanem megkértem két hazai írót is, meséljék el, mivel ütik el ők az időt otthon, hogy az hasznosan teljen. 

Moskát Anita fantasyíró legújabb regénye, az Irha és bőr nemrég jelent meg, Szentesi Éva író, rákellenes aktivista, WMN-szerző, író legújabb könyve pedig hamarosan nyomdába kerül (legutóbb a Pedig olyan szépen éltek című regényét olvashattátok). Figyeljetek rájuk, érdemes! A sorozat első részének ők a szereplői. 

Szentesi Éva

Milyen olvasnivalót ajánlasz a sok-sok otthon töltött napra?

Image may contain: 1 person, eyeglasses and closeup
Fotó: Szentesi Éva Facebook

Tovább

Hogyan veszíts el barátokat, és kezdj tiszta lappal, megerősödve

O Kitti 2020 március 15.

Egy ex-people pleaser vallomása

Nehezen állok neki ennek a posztnak. Sokáig törtem a  fejemet, megírjam -e egyáltalán, ha igen, mi a megfelelő hangnem, mennyit adjak ki magamból - aztán rájöttem, hogy máshogy nem érdemes. Ha a lényeget kikerülve mismásolok, azonnal megérzitek, és úgysem fogjátok szeretni a posztot. Aztán én se. Szóval jövök a lényeggel.

 

Tovább

Örülhet a virágnak a feminista? Mit kérek nőnapra?

O Kitti 2020 március 08.

Talán nem is gondolnátok, hogy a mai virágcsokros, munkahelyen köszöntős negédeskedésnek semmi köze nincsen az eredeti nőnaphoz - annak gyökerei ugyanis 1919-ig nyúlnak vissza, amikor egy New York-i nőnapon két badass német delegált kezdeményezte, hogy minden évben rendezzék meg a Nemzetközi Szocialista Nőkonferenciát. És az, hogy a Szovjetunió élen járt a nők szavazati jogának kinyilvánításában, már 1917-ben kinyilvánították, és onnantól kezdve az összes kommunista ország átvette a gyakorlatot? A nőnap a szocialista mozgalom részévé vált.

Persze, így már érthetőbb a kép: az agyondolgoztatott munkásnő, aki otthon a második állását, a háziasszony szerepet viszi, egy napra meg le van kenyerezve konyakosmeggyel és szegfűvel. Nálunk is él ez a gyakorlat, sajnos a rendszerváltással sem akar kikopni, és a szocializmusban nevelkedettek körében már lehet, hogy nem is fog. 

Photo by Brian Kyed on Unsplash

Tovább

Ez kellett hozzá, hogy megszeressem a testemet

O Kitti 2020 március 02.

Sosem gondoltam volna, hogy a testemről, az arról alkotott képemről fogok posztot írni. Ez már önmagában árulkodó, mert bármilyen hülyén hangzik úgy tettem, mintha nem is lenne. Úgy értem, hogy bármit elbír. Hízás, fogyás, cigi, bulik, gyorskaja, stressz, lábon kihordott betegségek - nem számítanak, mert úgysem lesz semmi bajom. 

 

Photo by Jana Sabeth on Unsplash

Tovább

Szőrös nőkkel reklámozzák az új borotvákat

O Kitti 2019 október 26.

Azt nem merem állítani, hogy ez az első és egyetlen olyan borotvareklám, amiben szőrös nők szerepelnek, de még ez is lehetséges. A Billie nevű amerikai beauty márka végre olyan kampánnyal állt elő, amiben szőrös testű nők borotválják, vagy éppen nem borotválják magukat, a mainstream reklámtól eltérően pedig teljes glamourba burkolják a szőrös női testeket. 

Tovább

Csatlakozz hozzám, alap higiénés eszközöket gyűjtünk rászoruló nőknek!

O Kitti 2019 július 05.

Gyűjtsünk össze LEGALÁBB 100 csomagot a rászoruló nőknek! 

gyujktes.jpg

A hajléktalanul, utcán, vagy tartós mélyszegénységben élő nőknek nincsen pénzük a legalapvetőbb higiénés eszközökre sem. Csatlakozz hozzám, és változtassunk ezen együtt! A lánylétedre olvasói által összegyűjtött adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja majd el a rászorulóknak. Kérlek, írd meg üzenetben, hogy mivel tudsz hozzájárulni pontosan a gyűjtéshez, a máltaiak a következőket kérték:

- eü betét, inkontinencia betét, tusfürdő, dezodor, nedves törlőkendő, szappan,hajgumi, hajcsat, sampon, papírzsepi, tiszta női pamut fehérnemű, zokni (nagy méret), kézfertőtlenítő, fogkefe, fogkrém, hajkefe, fésű, papucs. Nem javasolják: tampon, tölcsér, éles vágóeszköz (penge), rövid lejáratú élelmiszerek adományozását. 

A felajánlott csomagokat azok mennyiségétől függően egy, vagy több időpontban visszük el együtt a máltaiakhoz. Biztosan neked is akad otthon a fentiekből valamennyi pluszban, privát Facebook üzenetben vagy  a lanyletedre@gmail.com email címen várom, hogy mivel tudsz beszállni a 100 csomag összegyűjtésébe!  Oszd meg, és használd a #legalább100 hashtaget!

 

Dohányzó, terhes nők márpedig léteznek

O Kitti 2019 július 03.

Nemrég egy terhes csajra lettem figyelmes a próbaterem előtt, ahova zenélni járok. Nem lett volna ebben semmi különleges, de a lány cigizett, ezen megakadt a szemem, és elgondolkodtam. Nem ítélkeztem, rögtön a lehetséges okok kezdtek el futni az agyamban. Nyilvánvalóan tisztában van vele, hogy rosszat tesz vele a gyerekének, a dohányzás káros hatásaival mindenki tisztában van Piripócstól Budapestig. Akkor mégis miért? Függőség? Vajon szarul érzi magát, amiért mások megbámulják? Beszólnak neki az utcán? Ha igen, hogyan reagál?

Tovább

"Ha meztelenül akarok pózolni, hadd pózoljak már meztelenül!"

O Kitti 2019 június 19.

Sosem tudtam eldönteni, hányadán állok a Playboy-jal. A blog szexpozitív szemléletébe nyilvánvalóan illeszkedik, hogy egy nő saját maga dönthessen arról, mit kezd a testével, és hajlamos vagyok ebből fakadóan egyre inkább meglátni a felszabadult szexualitást a Playboyban is: ki vagyok én, hogy ne higgyem el a magazinban szereplő nőknek, élvezik a meztelen fotózásokat és/vagy az azzal járó vagyonokat?

Tovább

Nehéz nemet mondani, ha megtanultál mindenre igent mondani - a semmittevés dicsérete

O Kitti 2019 május 14.

Kapkodod a fejedet, mert megint tengernyi program, találkozó  gyűlt össze, te pedig közben másra sem vágysz, csakhogy végre egyedül lehess, és elmerülj egy kád forró fürdőben vagy pizzát egyél pizsamában, Netflixet bámulva? Teljesen megértelek. A túlvállalás általános jelenség, ezért adok pár tippet, hogyan gyakorold a nemet mondás művészetét, amivel az alattomosan bekúszó, permanens lelkiismeret-furdalás is megelőzhető.

alexander-popov-1501789-unsplash.jpg

Photo by Alexander Popov on Unsplash

Tovább
süti beállítások módosítása