Transpose, avagy rossz testbe születni

O Kitti 2016 február 09.

Vannak emberek, akik a legdurvább egészségügyi procedúrákon mennek keresztül azért, hogy jól érezhessék magukat a bőrükben - a felszínes szemlélő a dolog furcsaságán kívül nem sokat vesz észre abból az identitásválságból, amivel ezek az emberek megküzdenek.

Sokkal többet hallani férfiakról, akik nőként élik az életüket vagy azzá is operáltatják magukat, mint nőkről, akik férfiakként szeretnének élni, de már az elején nem árt tisztázni a transzvesztita és a transzszexuális közötti fogalmi különbséget sem. 

 A transzvesztitizmus fogalma az ellenkező nem ruháinak viselését takarja; tehát az ellenkező nem ruháit viselő személy a transzvesztita. Azonban a szónak emellett sokszor más kiegészítő jelentése is van.

transzneműség a születéskor kapott nemmel való azonosulás vagy az ennek megfelelő testi megjelenés hiánya. (Wikipédia)

Jean-Francois Bouchard Montrealban élő fotós tavaly nyitotta meg kiállítását, melynek a Transpose címet adta és melyben transz férfiakat fényképezett. Az volt a célja, hogy a képekkel az alany történetét hagyja beszélni, szándékosan nem fotózta a hegeket például, mert nem a konkrét műtéti beavatkozásra akarta terelni a figyelmet. "Nem akartam szexuális vagy sokkoló képeket készíteni" - nyilatkozta. Bouchard három évig kutatta a lehetséges modelleket, míg össszeállt egy egészen vegyes, fiatal és középkorú transz férfiakból álló csoport. Egyikük, Alex szerint: "a tetoválásom azt jelenti, hogy maradj erős, mert annak kell lenned. Öt és fél év injekciózás, két műtét - és végre jól érzem magam a bőrömben."

Ezt olvastad már? Nyugi, a te tested is normális >>

Nézd meg ezt is! Erotikus naptár feminista kiadásban >>

Keress minket a Facebookon is! >>

lánylétedre az Instagramon >>

Kommentek

süti beállítások módosítása