12 LMBTQ-pillanat minden homofóbnak

lánylétedre 2015 május 19.

A lánylétedre elkötelezett minden leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer ember jogai mellett. Május 17-én tartották a homo- és transzfóbia ellenes világnapot, amiről a magyar miniszterelnök nem emlékezett meg, újságírói kérdésre pedig szerinte ez a téma "vicceskedésre csábít" és egyébként nagyon hálás a melegeknek, hogy nem provokálnak, nem balhéznak. Ha csendben meghúzzák magukat a heteroszexuális kánon mellett, akkor talán nem lesz baj - ez volt Magyarország miniszterelnökének hozzáfűznivalója a homo- és transzfóbia ellenes világnaphoz 2015-ben. 

rockyhorrorpictureshow_logo.png

Szeretettel küldjük a következő csokrot a miniszterelnöknek és minden homofóbnak - nem kellett megerőltetnünk magunkat ahhoz, hogy összegyűjtsünk 12 olyan pillanatot az elmúlt évek/évtizedek eseményeiből, melyek azt bizonyítják, hogy a világ teljesen más irányba tart, mint a miniszterelnök szemellenzős, mélyen gőgös jövőképe. 

Jared Leto

Bár nem tartozik a kedvenceink közé az önmaga brandjén is túlnőtt Jared Leto, azt pedig kifejezetten zavarónak találjuk, hogy a hamarosan elkészülő Suicide squad filmben Jokert alakítja, mégis! A Dallas Buyers Clubban, Rayon szerepében transznemű karaktert alakított, nem is rosszul, ami a mainstream kultúrában mindenképp hátba veregetést igényel. 
lgbt1.jpg

Lady Dömper

A budapesti éjszakai élet nélkülözhetetlen figurája: fantasztikus humor, önirónia és intelligencia jellemzi Lady Dömpert polgári nevén Petróczi Zoltán), aki jelenleg az Alterego Club transzvesztita előadója. Bármikor vevők vagyunk egy Dömpi-showra!
lgbt2.jpg

Xavier Dolan

Ez az alig huszonhat éves kanadai srác egyszerre rendez, ír és játszik a saját filmjeiben, tavaly a Mommy című játékfilmjéért megkapta a Cannes-ban a zsűri díját. A vállaltan meleg Dolan idén a Cannes-i zsűri tagjai között szerepel. Filmjeiben a homoszexualitás és a transzneműség a vezérfonalak, a velük összekapcsolódó esztétizálás sosem fullad giccsbe. Kedvencünk az I killed my mother és a Lawrence anyways, amiben azt figyelhetjük meg, hogy mi történik, ha egy középkorú férfi bejelenti a barátnőjének, hogy nővé szeretne válni. 

lgbt3.jpg

David Bowie

Zenész, színész, előadőművész félisten, aki tulajdonképpen mindent megcsinált a popzenében, inspirációs forrásként kimeríthetetlen. Olyan androgün szerepekbe bújt bele a pályafutása során, melyeket azóta is sokan próbálnak utánozni - például az isteni St.Vincentet is Bowie inspirálja. Nyílt titok, hogy viszonya volt Mick Jaggerrel, akivel sokak szerint a poptörténet leghomoerotikusabb videoklipjét sikerült elkészíteniük.

lgbt4.jpg

Sztriptíztáncosok Las Vegasban - portrék a színfalak mögül >>


Adele élete

"Leszbikus szexjelenet a moziban!" "Ú, megnéztétek már az Adele-t?  "tényleg olyan durva?" Ehhez hasonló kérdésekkel bombázták egymást a mozirajongók tavaly, amikor az Adele élete című film a mozikba került. Azóta is megoszlanak a vélemények, hogy Léa Seydoux és Adele Exarchopoulos szexjelenei mennyire számítanak hitelesnek, beszéltünk olyan meleg nőkkel, akik szerint nevetséges az egész, és azért, mert a szoftpornót vászonra viszik, még nem lesz művészi vagy "bennfentes" a jelenet. A két színésznő mindenesetre úgy nyilatkozott, hogy többé nem szeretne együtt dolgozni   rendezővel, aki állítólag a végsőkig hajszolta a tökéletes jelenetek felé a színészeit. 
lgbt5.png
 

Orange is the new black

Az egyik legjobb feminista sorozat az elmúlt évekből, ami úgy szeretteti meg a feminizmust azokkal is, akik eddig határozottan tiltakoztak a jelző ellen, hogy észre se veszik, éppen  formálják a világképüket. A női börtönben harc megy a szocializációs vívmányokért, a szeretetért, a barátságért. jó szexért, jó kajáért - a bezártság pedig előcsalogatja az ember valódi természetét, ami egy nagy költségvetésű produkciónál a női karakterek esetében minimum izgalmas. És persze az összezártság olyanokra is kényszerít, amiket egyébként nem tennénk meg -. szintén a női reakcióktól, kivitelezésektől lesz érdekes. A templomban lebonyolított, leszbikus liezonok különösen!
lgbt6.gif

Szlovénia

Idén a szlovén parlament megszavazta az azonos nemű párok házasságát és megteremtette a meleg párok örökbefogadási jogát!
lgbt7.jpg

Catwoman

2015-ben az is kiderült végre, hogy a Macskanő biszexuális! Vagyis a készítők nem is annyira kinyilatkoztatásnak, mint inkább identitásában megerősödettnek jellemzik a Macskanőt, a képregény 39. számában.
lgbt8.jpg

Keress a Facebookon is! >>

Luxemburg miniszterelnöke

Erős évünk van, ugyanis Luxemburg miniszterelnöke úgy döntött, hogy hivatalosan is egybeköti az életét a szerelmével - Xavier Bettel. Ő a harmadik nyíltan meleg kormányfő a világon, de első az Unióban. Hihetetlenül boldog volt a ceremónia után, a luxemburgiak többsége pedig helyeselte, hogy a miniszterelnök egy férfivel házasodott össze. 
lgbt9.jpg


Brokeback mountain

Szintén beillik filmtörténi mérföldkőnek a Heath Leadger és Jake Gylanhall által játszott karakterek drámája: a heteroszexuális, fizikai munkát végző családapa mítoszának lerombolása, a tabuk megdöntése és a maszkulinitás dekonstrukciója egyszerre kényelmetlen és felvillanyozó álláspontra helyezi az ilyesmivel korábban nem szembesült, de arra fogékony nézőt. 
lgbt10.jpg

Laverne Cox

Az Orange is the new black sorozatból őt külön ki kell emelnünk: nagyon sokat tesz azért, hogy a közvélemény elfogadóbb legyen a transzneműekkel. A sorozatbéli karaktere is zseniálisan van megírva: családapát játszik, aki rájön, hogy más, mint amit eddig gondolt magáról. Mit mond a gyerekének, a feleségének, hogyan viseli az ennek ellenére várva várt hormonkezeléseket? És mit csinál, ha a börtönben ezekhez nem jut hozzá?
lgbt11.jpg

A lánylétedre biztosan ott lesz július 11-én a

Budapest Pride felvonuláson, mert  elkötelezett az

LMBTQ emberek jogai mellett! 

lgbt12.png

lánylétedre az Instagramon >>

 

lánylétedre a Facebookon >>

Kommentek

süti beállítások módosítása